Minulle koti on kaikkein tärkein paikka maailmassa. Se on kuin temppeli tai pyhättö, jossa saan olla rauhassa. Koti edustaa energianäkökulmasta fyysistä kehoamme, mieltämme ja henkeämme. Kodissamme vallitsee näiden energioiden välinen yhteys.

Sen vuoksi onkin niin tärkeää tuntea olonsa kotoisaksi juuri kotiympäristössä. Ja toisaalta on hyvä nähdä myös, miten sisäinen heijastaa ulkoista: kun meillä on sisäisesti hyvä olo ja rauha, heijastuu se myös ympäristöömme ja kotiimme.

Koska luet tätä blogia, saatat haluta luoda uudenlaisen kotiympäristön itsellesi tai tehdä siellä muutoksia. Todennäköisesti haluat myös luoda ja tuoda elämääsi uudenlaista sykettä ja energiaa. Minulla on tarve luoda säännöllisesti uutta ja olen vuosien varrella kokemuksesta havainnut, että paras tapa aloittaa on.. omasta kodista.

Tässä on sinulle ehdotuksia ja vinkkejä siihen, miten voit puhdistaa vanhaa energiaa ja kutsua kotiisi – ja elämääsi – uutta.

 

Kaiken a ja o: fyysinen puhtaus

Ennen minkään muun tekemistä: oman kodin fyysinen siivoaminen on tärkeää! Imuroi, tamppaa matot, pyyhi pölyt, siivoa kaapit, heitä kaikki todellinen rikkimennyt roina pois, kierrätä kaikki mahdollinen, jaa hyväntekeväisyyteen ja anna kavereille.

Sisareni osti juuri robotti-imurin, joka imuroi vaikka joka päivä hiljaisesti kodin puhtaaksi!

Tee näin kaikelle, mikä ei enää sydämestäsi käsin tunnu palvelevan sinua tai tehtävääsi. Olen itse ollut tässä kohtaa ”armoton”, sillä on vaikea luoda uutta, jollei kykene luopumaan vanhasta.

Jollet ole vielä tutustunut, lainaa vaikkapa Marie Kondōn kirjoittama kirja ”KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika”. Saat varmasti ideoita, inspiraatiota ja saatat innostua konmarituksesta! Kun puhuin taannoin tästä äitini kanssa, sanoin hänelle, että.. ”olet tainnut elää Japanissa, olet koko elämäsi tehnyt juuri noin, ei mitään ylimääräistä, siisteiksi viikatut pinotkin!”

Laitan välillä nurkkiin yön yli lepäämään merisuolakiteitä. Ne imevät itseensä raskaampia energioita. Pesuveteen voi lisätä aromaterapeuttista öljyä. Ihana tuoksu!

 

Seuraavaksi: Puuteroi kotisi

Kun kodissa on fyysisesti puhdasta, teen säännöllisen ”puuteroinnin”. Kutsun puuteroinniksi sitä, kun puhdistan kodin näkymättömiä energioita.

Tähän tarkoitukseen voi käyttää salviaa. Voit sytyttää tätä tarkoitusta varten tehdyn salvianipun ja tuprutella salvian tuoksua ympäri kotia.

Koen itse salvian tuoksun aika voimakkaaksi ja käytänkin siksi luonnollisia suitsukkeita, kuten esimerkiksi santelipuuta, joita tuon aina maailma kotiin tuliaisena. Niitä polttelen yläpuolella kuvassa näkyvästä puisesta rasiasta.

Välillä suihkuttelen ihastuttavia huonetuoksuja kaikkialle.

Ruusu on kestosuosikkini.

Joskus päätän puuteroinnin tiibetiläisen maljan soittamiseen. Myös tyttärentyttäreni tykkää soittaa sitä. Äänen värähtelyt ovat valtavan voimallisia niin fyysisesti, mentaalisesti kuin henkisesti.

 

Kolmanneksi: Hyödynnä Fengshuin periaatteita

Noin 20 vuotta sitten hyvä ystävättäreni valmistui Fengshui –konsultiksi. Hän teki meille kodissamme konsultaation ikivanhaan Fengshui tietoon ja traditioon perustuen. Olen pyrkinyt hyödyntämään näitä periaatteita parhaan kykyni mukaan.

Yksi Fengshuin keskeisiä perusperiaatteita liittyy viiden elementin tasapainottamiseen jokaisessa kodin huoneessa: maan, ilman, veden, metallin ja tulen. Minulle nämä ohjeet ovat tärkeimpien joukossa:

  • mahdollisimman paljon luonnonvaloa kotiin
  • huoneen energiavirtojen tulisi virrata mahdollisimman vapaasti, ts. huonekalut eivät saisi olla niiden tiellä
  • huonekalujen, erityisesti pöytien kulmien tulisi olla pyöreitä, jotta energia on pehmeää ja lempeää
  • rikkinäiset esineet sisältävät rikkinäistä energiaa eli kaikki rikkoontunut poistetaan kodista
  • työpöydän takaa on suora näkymä ovelle eli koskaan ei saisi istua selkään oveen päin
  • makuuhuoneen sänky ei saisi olla ovea vastapäätä ja yöpöytien tavaroita kuten lamput tulisi olla tasapainoisesti (eli molemmilla pöydillä)
  • huoneita, joissa on vettä kuten WC ja kodinhoitohuone, tasapainotetaan vihreillä kasveilla, puulla ja kivillä
  • aseta eteiseen kauneutta ja runsautta, tai esim. runsauden symboliksi Lakshmi jumalatar – näin toivotat tervetulleeksi ja sallit runsauden virrata kotiisi ja elämääsi.

 

Ja lopuksi: Tee kodistasi temppeli

Minulla on melkoinen määrä Brasilian Casan siunattuja kristalleja (kvartsikristalli) kotona.

Kristalleilla on tietoisuus ja valtavasti healing-ominaisuuksia, ja ne ovat myös erittäin kauniita sisustuksessa. Kirkkaat kristallit toimivat myös erityisen hyvin tietokoneiden ja muiden digiaikaan kuuluvien laitteiden läheisyydessä. Ruusukvartsit ovat oivallisia molemmille yöpöydille. Kotitoimistoon voit asettaa sitriinin, joka tuo runsautta ja vaurautta.

Luonnolla on parantava ja puhdistava voima, joten tuo luonto sisälle kotiisi viherkasvien avulla.

Luo kotiisi alttari, jolle voit asettaa suitsukkeita, kristalleja, ikoneja, valokuvia yms. sinulle arvokkaina pitämiäsi asioita. Meditoi ja mietiskele sen lähellä.

Tee kodistasi pyhä paikka.

Pohdintaa

Miten sinä teet kodissasi energiasiivousta? Mitä konsteja sinulla on käytössäsi?

Jaa mielellään ajatuksiasi blogista ja omia kokemuksiasi muiden kanssa alapuolella. Kiitos!

Iloa energiajärjestelyihin!

 

Rakkaudella, Marjaana ღ