Huomioithan, että kirjoitan sideerisestä eläinradasta käsin, jota vedinen astrologia käyttää (länsimaissa käytetään perinteisesti trooppista eläinrataa).

Karminen, tiukka opettaja Saturnus siirtyi 26.10.2017 Skorpionista Jousimiehen merkkiin aina 23.1.2020 asti. Tämä transiitti tuo vähemmän stressiä ja toivottua helpotusta erityisesti niille, joilla on planeettoja Skorpionin merkissä tai joilla on nousevana merkkinään Skorpioni. Tämä sijainti tuo helpotusta myös koko maailmalle, sillä Saturnus oli ns. vihollisen merkissä ollessaan Marsin hallitsemassa Skorpionissa. Tämä näkyi intensiivisenä kärsimyksenä ja ristiriitoina parin, kolmen viime vuoden aikana. Jupiter, joka on Jousimiehen hallitsija, on Saturnuksen kanssa neutraalimpi parivaljakko. Yleensä tämä jakso on suotuisa kaupalle ja taloudelle, erityisesti pankkisektorille, jota Jupiter edustaa.


Yleistä

Saturnus on hitaasti liikkuva planeetta ja se pysyy merkkisijainnissa aina noin 2,5 vuotta. Näin ollen vie lähes 30 vuotta aikaa, kun se on kulkenut kaikkien 12 merkin eli koko eläinradan läpi. Voit ehkä katsoa hetken taaksepäin ja miettiä, millaista sinulla oli vuosina 1987-1990, jolloin tämä kausi oli edellisen kerran elämässäsi? Oliko joitain tiettyjä (karmisia) teemoja, joita kävit läpi (jos olit tuolloin syntynyt maapallolle)?

Tämä uusi sykli voi toistaa jossain määrin samoja teemoja. Jokaisella ihmisellä on lisäksi ensimmäinen ns. Saturnuksen paluu noin 28-30-vuotiaana ja toinen noin 60-vuotiaana. Silloin pohdimme vielä vakavammin elämäämme ja sen syviä teemoja.

Saturnus edustaa transformaatiota, todellista muutosta, rajoja ja rajoituksia, kurinalaisuutta ja vastuullisuutta. Ihmiselle se tuo haasteita ja testejä.  Yhteiskunnan tasolla nähtiin viimeksi (1988-1990) Euroopassa valtavia muutoksia, kun Berliinin muuri hajosi ja Saksat yhdistyivät. Myös Neuvostoliitto natisi liitoksistaan ja alkoi syntyä itsenäisiä valtioita. Nyt kipuillaan USA:ssa.

Saturnusta voi myös kutsua laadultaan aitajuoksuksi, jossa kohtaamme uuden esteen yhdestä selvittyämme. Lopulta olemme kuitenkin maalissa.


Ajanjakso yhteiskunnan näkökulmasta

Yhteiskunnan näkökulmasta tämä ajanjakso voi tuoda rajoituksia ja vastaavasti oikaisuliikkeitä Jousimiehen edustamille alueille: pankkisektorille, sotilaallisiin ja ulkopoliittisiin asioihin, julkaisu- ja media-alalle, matkustussektorille, uskontoihin ja ideologioihin, sekä ylipäänsä kaikkeen, mikä liittyy oikeudenmukaisuuteen, korkeampaan koulutukseen ja vapauteen.

Sitä, miten tämä jakso todennäköisesti vaikuttaa kuhunkin valtioon tai yksittäiseen ihmiseen, voidaan arvioida näiden omasta syntymäkartasta.

On mielenkiintoista katsoa hieman historiaan, mitä yhteiskunnassa on tapahtunut aiemmin Saturnuksen sijaitessa Jousimiehessä. Tässä muutamia esimerkkejä asiaa konkretisoimaan ja inspiraatiota antamaan:

  • 1517 Martin Luther naulasi 95 Teesiään kirkon oveen. Tällöin Saturnus, Ketu ja myös Pluto olivat tiiviissä yhtymässä Jousimiehessä.
  • Vuonna 2019 on tulossa em. kolmen planeetan yhtymä Jousimiehessä – onko silloin nähtävissä jotain uskonnollista tai fundamentalistista liikehdintää? Tai tapahtuuko Katolisen kirkon piirissä suurta myllerrystä?
  • 1636 perustettiin Harvardin yliopisto ministerien kouluttamiseksi.

Saturnus Jousimiehessä palvelee testaten – ja siten lopulta vahvistaen – meidän henkisyyttämme ja henkistä uskoamme, kykyämme päästää irti ja luottaa korkeampaan suunnitelmaan. Tätä sijaintia voidaan nähdä joidenkin karismaattisten johtajien ja opettajien syntymäkartalla. Heidän tehtävänään on ollut tuoda korkeampi opetus (Jupiter/Jousimies) maan päälle (Saturnus). Näitä viisaita ovat mm. Desmond Tutu, Martin Luther King ja Osho.

 

Saturnuksen opetusmalli ja -tapa

Saturnus (tai pikemminkin Saturnuksen laatu) on valtavan iso ja hieno opettaja.

Se antaa meille oman toimintamme pohjalta tuloksia, ts. tulokset pohjautuvat omaan käytökseemme ja valintoihimme.

Saturnus rajoittaa ja viivästyttää, mutta samalla se antaa meille voimaa keskittyä ja toimia kurinalaisesti. Sen laatu luo maailmaan rakenteita ja muotoja, joita tarvitsemme, mutta ne eivät ole luonnollisesti aina pelkästään mukavia asioita. Se antaa meille myös valtavan suuria hedelmiä ja todellisia täyttymyksen tunteita, kun olemme oman kovan työn pohjalta vieneet asioita maaliin.

Saturnus on kaikkein kauimpana Auringosta sijaitseva planeetta. Se symboloi vanhuutta ja loppuunsaattamista. Sen luonteeseen ja laatuun ikään kuin kuuluu tuottaa meille hankaluuksia, jotta suoritamme kukin omat oppiläksymme.

Opetus tapahtuu niin monta kertaa, kunnes opimme. Kun asiat toistuvat, kiinnitä huomiota! Harvemmin ne helpottuvat, jos ne toistuvat.

Vaikeuksien kautta saavutamme kuitenkin kunnioitusta ja viisautta. Voimme hankkia näitä vain elämän kokemustemme avulla ja juuri niitä Saturnus edustaa.

Vanhemmiten tulemme yleensä yhä tietoisemmiksi, että meidän tulee irrottautua materiaaliseen elämään liittyvistä sidoksista. Saturnusta symboloi valaistunut viisas pyhimys, jonka tietoisuus on kehittynyt ja joka on täysin irti fyysisen maailman ”houkutuksista”, vaikka elääkin täällä syvästi läsnä.

Kun Saturnus siirtyy uuteen merkkiin, se vaihtaa huonetta syntymäkartallamme.

Huone, jossa Saturnus majailee nyt, ja siihen liittyvät asiat, ovat elämämme keskiössä seuraavat pari vuotta.

Saturnus on valtavan tarkoituksenmukainen ja merkityksellinen: se vie kasvuamme ja tietoisuuttamme eteenpäin juuri niillä alueilla, joita emme varmasti itse valitsisi, mutta jotka on ns. pakko laittaa kuntoon kehittyäksemme ja kasvaaksemme niin ihmisinä kuin sieluina. On hyvä kunnioittaa kaikkia niitä Saturnuksen meille suomia lahjoja, sillä vaikka ne ovat varmasti vaikeita, ne antavat meille mahdollisuuksia henkiseen kasvuun – sellaiseen, jota materiaalinen maailma ei meille koskaan voi tarjota.

 

Moola naksatra – Juuri

Saturnus sijaitsee aluksi Mula tai Moola nimisessä naksatrassa. Se on sanskritiä ja tarkoittaa juurta. Se voi tarkoittaa yrtin, kasvin tai puiden juurta tai se voi olla pohja, johon jokin voi juurtua. Juuri pitää kasvin ja puun pystyssä. Se imee maasta vettä.

Moolalla on kyky tuhota kaikki, mitä omistamme ja antaa meille kaikki, mitä ansaitsemme.

Asioille tulee olla vahva perusta, johon juurtua.

Sanotaan, että asiat, jotka aloitamme tai teemme tämän naksatran aikana, voivat säilyä pitkään, jopa ikuisesti. Jousimies aloittaa uuden sielun kasvun syklin, jossa korostuvat tiedon ja kokemusten käytäntöön laittaminen. Tällä naksatralla on voimakas Jupiter-Ketu –energia, eli se edustaa syvään juurtunutta henkisyyttä ja uhrauksia, joita meidän on tehtävä kasvaaksemme.

Shakti, kundaliinienergiamme, sijaitsee Muladharassa eli juurisakrassamme.

Voidaan arvioida, että yhteiskunnan tasolla Moola-naksatra aiheuttaa (tai sen laatu vaikuttaa) monenlaisia muutoksia ympäri maailman. Ihmisten täytyy joskus alkaa alusta karmisten opetusten jälkeen. Moola-naksatra on kuitenkin myös suuri hiilaaja, parantaja, ei-fyysisellä tasolla.

Healing tapahtuu opetusten jälkeen, kun ihminen on oppinut, mitä hänen on pitänyt oppia.

Healingiä tapahtuu myös kollektiivisella, koko ihmiskuntaa koskettaen, sillä Moola toimii universaalilla tasolla.

 

Oma suositukseni ja ehdotukseni sinulle

  1. Tarkastele elämääsi ja sen eri osa-alueita.Jos tiedät, missä Jousimies sijaitsee omalla syntymäkartallasi (sideerisessä eläinradassa!), mietiskele hetki erityisesti juuri tätä aluetta (tämän huoneen edustamia asioita). Anna asioiden ja kuvien nousta mieleesi intuitiivisesti.
  2. Onko sinun tullut aika laittaa kuntoon korkeammasta näkökulmasta käsin jotakin?Luopua joistakin huonoista tavoista ja tottumuksista liittyen elämäntapaan, ihmissuhteisiin, uraan ja työhön? Tai negatiivisiin tunteisiin ja pelkoenergioihin, kuten kaunaan ja kateuteen? Nämä tunnistat varmasti itse.
  3. On hyvä kääriä itse hihat ylös ja alkaa hommiin.Rohkenen sanoa, että jollemme tee sitä vapaaehtoisesti, tuo Saturnus/Moola -laatu nämä asiat aivan varmasti eteemme tänä ajanjaksona, vaikka kuinka vastustelisimme.

 

Pohdintaa

Onko vedinen astrologia sinulle tuttu? Mitä ajatuksia Saturnus Jousimiehessä sinussa herätti? Kolahtiko jokin ehdotukseni?

Jaa mielellään alapuolella ajatuksiasi muiden kanssa tästä aiheesta. Kiitos!

Hyvää vapauttavaa Saturnusta Jousimiehessä! Ole se muutos, jonka haluat elämässäsi ja maailmassa nähdä.

PS.

Vedisen astrologian Itsetuntemuskonsultaation voit tilata täältä.

 

Rakkaudella, Marjaana ღ