Millaisia henkisiä käytäntöjä – tai ”sadhanoita” kuten joogaperinteessä niitä kutsutaan – sinulla on? Kuuluuko niihin rituaaleja? Teetkö ne yksin vai ryhmässä?

 

Kaikki henkiset käytännöt ja auttavat sinua pääsemään yhteyteen korkeamman minäsi kanssa.

Luonto ja Lähde – tai miten tahansa Jumalaa ja Korkeinta Voimaa kutsutkaan – ovat yhteydessä toisiinsa. Joten jokin paikka vihreässä luonnossa ja raittiissa ilmassa voi inspiroida sinua joka kerta aivan uudenlaisella valoisuuden kokemuksella.

Tässä blogissani annan sinulle 3 luovaa ehdotusta henkiseksi käytännöksi, jotka voivat potkaista (todellakin!) sisäisen muutosmatkan käyntiin voimallisella tavalla! Voit tehdä ne kotona tai ulkona. Kaikkein tärkeintä niissä on kuitenkin kuunnella itseäsi sisäisesti, seurata intuitiivisia viestejäsi ja antaa vastauksen lipua vapaasti luoksesi.

 


1. Luo intuitiivinen kuvakollaasi

Valitse lehdistä intuitiivisesti kuvia, leikkaa ne irti ja tee niistä teemaltaan yhtenäinen, mutta silti spontaani kuvakollaasi.

Voit myös valita intuitiivisesti kuvia, joita vastustat sisäisesti.

Mietiskele kuvakollaasi edessäsi. Katsele kuvia ja aloita lause ”Minä olen se, joka..” ja päätä lause mihin tahansa, jonka kuvat paljastavat sinulle. Jatka näin mietiskelyäsi, kunnes olet valmis.

Kirjoita tärkeimmät paljastukset ylös. Valitse yksi, johon liität jonkin konkreettisen askeleen ja toimen. Vie se käytäntöön.


2. Maalaa sisäinen maisemakarttasi

Tämän henkisen harjoituksen tarkoituksena on tuoda sisäinen maisemasi näkyväksi elämään.

Ota valkoinen paperi ja maalaa sille maata, sellaisen kuin näet maamaisemasi. Se voi olla esimerkiksi vain maata, saaristoa, vuoristoa, peltoa, vettä jne.

Ala sen jälkeen täyttämään maisemaa maalaamalla siihen niitä elementtejä, joita haluat siinä nähdä. Ne voivat olla luolia, järviä, jokia, kallioita, taloja jne.

Anna jokaiselle elementille nimi, joka heijastaa sisäistä kokemustasi, esim. ”pyhä metsä”, ”syvät vedet”, ”valon kuilu”.

Maalaa maisemalle ja elementeille värejä. Kun maisemasi on valmis, vietä aikaa sen kanssa ja kuuntele, mitä viestejä se sisältää sinulle. Voit kirjoittaa niitä myös ylös. Muista viedä viestejä käytäntöön!


3. Rakenna alttari kotiisi tai ulos

Alttarit eivät rajoitu vain kirkkoihin, temppeleihin tai pyhiin paikkoihin. Jos haluat tuoda Pyhän jokapäiväiseen arkeesi tai matkoihisi, voi helposti luoda pyhän paikan kotiisi ja sinne, missä olet.

Voit puhdistaa hyllyn tai varata pöydän kotoa alttarille. Erota tämä paikka kodissasi kuitenkin jollain tavalla. Yksi tapa on rakentaa joka päivä alttari uudelleen mietiskely- ja meditaatiohetkeä varten.

Laita alttarillesi asioita, jotka edustavat sinulle henkisyyttä ja pyhyyttä ja jotka vetävät sinua puoleensa. Näitä voivat olla esim. ikoni, risti, mestarin tai pyhimyksen kuva tai patsas, koru, kristallit, kynttilä, kivet ja siunattua vettä.

Jos rakennat alttarisi ulkona, voit kerätä sille esim. höyheniä, ajopuita, männynkäpyjä, lasia, siemeniä, simpukoita, kiviä ja kukkia.

Vietä aikaa alttarisi äärellä päivittäin. Anna alttarillasi olevien asioiden paljastaa tarkoituksensa sinulle.

Luota, että alttarisi on ulkoinen heijastus sielusi sisäisestä tilasta. Anna alttarisi olla Pyhä oppaasi ja johdattaa sinua.

Jos jokin teema alkaa kasvaa, mietiskele teemaa ja anna sen johdattaa sinua eteenpäin.

 


Pohdintaa

Mikä näistä kolmesta ehdotuksesta houkuttelee sinua erityisen paljon pyhän äärelle ja muutoksenmatkalle? Mikä muistuttaa sinua tarpeesta pysähtyä?

Jaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi henkisistä harjoituksista ja rutiineista alla muiden kanssa. 

Kiitos! Marjaana

PS. Täältä voit varata ajan Henkiseen ohjaukseen luokseni.