Oletko koskaan törmännyt todella hienoihin tuotteisiin tai kertakaikkisen upeisiin palveluihin, jotka eivät vain näytä lähtevän lentoon ja menestyvän?

 

Tänä päivänä todelliset ja aidot IHMISET voittavat muiden sydämet ja mielet puolelleen. Arvostamme (ja ostamme niiltä), jotka puhuvat meille äänellä, joka ymmärtää tarpeemme ja joka osoittaa myötätuntoa.

Kaikki maailman merkittävimmät yritykset (isot ja pienet) saavat sinut tuntemaan jotakin. Ne tuntuvat vähän kuin ihmisiltä, inhimillisiltä.

Nämä yritykset haluavat muuttaa jotakin ja me haluamme olla osana tuota muutosta. Näillä yrityksillä on todellinen syy olla olemassa.

Ja tuo syy on paljon enemmän kuin vain tehdä rahaa ja tulosta, ja aina vain lisää joka kvartaali.

Näillä yrityksillä on korkeampi tarkoitus ja korkeampi päämäärä. Niillä on sielu. Ja ne ovat keskittyneet olemaan parhaimpia ja suuria siinä, mitä ne tekevät.

Ne ovat valinneet keskittyä strategiaan, joka laittaa muita tavoitteita kuin liikevaihdon kasvun ensimmäiselle sijalle.

Se ei tarkoita sitä, että ne unohtavat taloudellisen hyvinvoinnin, eikä sitä, että ne eivät saisi tuottaa vaikka miljoonia.


Hyvän tekeminen

Ja juuri nuo yritykset, joilla on korkeampi tarkoitus, ovat tekemässä hyvää maailmassa. Mitä enemmän niiden kautta ostetaan palveluita ja tuotteita, sitä enemmän ne voivat kanavoida tuota rahaa avun tarpeessa oleville.

Jokainen yritys – isoin ja kaikkein pienin – voi olla mahtava voima hyvän tekemiselle.

Nämä merkityksellistä liiketoimintaa tekevät yritykset voivat saada aikaan todellisen muutoksen täällä ja maailmassa. Näin sinä voit aikaan saada todellisen muutoksen.

Älä tee bisnestä rahasta – vaan rakkaudesta. Sillä:

”Sinä voit täyttyä aidosti vain siitä, mitä rakastat. Älä tee rahasta päämäärääsi. Tavoittele sen sijaan niitä asioita, joita rakastat tehdä, ja tee ne niin hyvin, että ihmiset eivät saa silmiäsi sinusta.” – Dr. Maya Angelou

 


Hihat ylös – muttei kaikkea kaikille

Tästä syystä on myös aivan turhaa yrittää tarjota omia tuotteita ja palveluita kaikille. On ajan hukkaa yrittää miellyttää kaikkia ihmisiä.

Ja siksi myös sillä, mitä sanot ja miten kommunikoit, on VALTAVAA merkitystä. Perinteisestä markkinoinnista on osattava tehdä moderni työkalu sille tekemiselle, mitä olet syntynyt tänne tekemään.

10 viimeisintä vuotta yrittäjänä ja sitä ennen kansainvälisen IT- ja konsultointiliiketoiminnan johto- ja kehittämistehtävissä mm. myynnin ja markkinoinnin parissa on opettanut minua yhdistämään erilaiset työkokemukset ja kv. liikkeenjohdon loppututkinnon opit käytäntöön sekä integroimaan korkeammat henkiset päämäärät konkreettisesti liiketoimintaan (CV:ni). Tutkin lopputyössäni (2007) liiketoiminta- ja henkilöstöstrategian yhtenevyyden merkitystä yritysten tulokseen.

Mikään tutkinto tai teoria ei kuitenkaan auta, jos sitä ei osaa viedä käytäntöön. Aivan samoin korkeammat periaatteet (= henkisyys) on integroitava arkeen ja työhön saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Tiedän, että liiketoiminnan aloittaminen on kovaa, mutta palkitsevaa ja ihanaa työtä. Olen oppinut matkan varrella myös kipeitä läksyjä. Yrittäjyys vaatii kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista. Asiakkaiden luottamuksen saaminen vie vuosia.

Hihat on käärittävä joka aamu. Pikavoittoja ei ole.


Olet täällä tietystä syystä ja tarkoituksesta

Olet syntynyt tekemään jotakin, johon uskot ja jolla on todellista merkitystä ja arvoa itsellesi ja muille ihmisille.

Saatat kuitenkin miettiä korkeampaa tarkoitustasi ja lahjojasi ja varsinkin sitä, miten voisit tehdä näistä kannattavaa liiketoimintaa?

Oletpa aloittava, osa-aikainen tai kokenut yrittäjä, valmentaja, freelancer, konsultti, valokuvaaja – siis kuka tai ihan mikä tahansa – korkeammalle tarkoitukselle pohjautuvan ja sydämestäsi lähtöisin olevan liiketoiminnan harjoittaminen voi olla yksi elämän eniten todellista täyttymystä ja menestystä tuovista asioista.

Korkeammalle tarkoitukselle pohjautuvan ja sydämestäsi lähtöisin olevan liiketoiminnan avulla saadaan aikaan todellista muutosta maailmassa.


99 % yrityksistä epäonnistuu kuitenkin yhdestä syystä

Ne eivät koskaan aloita. Aloittaminen pelottaa. Suurin osa ihmisistä puhuu siitä, miten aloittaa jotakin, kun aika on valmis.

Aloita ennen kuin olet valmis.

Koskaan ei tule olemaan oikeaa aikaa tai parempaa hetkeä kuin nyt. Hyväksy tämä.

Maailma on kaikille parempi paikka, kun yhä useampi liiketoiminta perustuu korkeammille päämäärille ja tavoitteille ja kun niitä johtavat Sinun kaltaisesi ihmiset.

Jos sinulla on UNELMA omasta liiketoiminnasta, ota ensimmäinen askel. Vie asia käytäntöön.


Henkilökohtainen mentorointi ja sparraus

Martin Luther King Jr sanoi aikanaan osuvasti:

Sinun ei tarvitse nähdä koko portaikkoa, ota vain ensimmäinen askel.


Olet lämpimästi tervetullut luokseni henkilökohtaiseen mentorointiin ja sparraukseen, kun haluat luoda maailmaan merkityksellistä liiketoimintaa tai kehittää omaa yritystäsi.

Lämmöllä, Marjaana
info at marjaanawillvidlund.com