Mars Kauriissa

Yksi tämän kulumassa olevan vuoden 2018 tärkeimmistä astrologisista tapahtumista on juuri täällä!

Nimittäin, Mars siirtyi 2.5.2018 Kauriin merkkiin. Tulinen planeetta pysyy siellä peräti noin puoli vuotta! Mars pysyy yhdessä merkissä yleensä noin kaksi kuukautta, mutta nyt Mars peruuttelee 26.6.-27.8. ja siksi tämä jakso Kauriissa on poikkeuksellisen pitkä. Peruuttava Mars voi tuoda menneestä jonkin ongelmallisen asian ratkaistavaksi elämässäsi juuri nyt.

Edellisen kerran vastaavanlainen jakso tapahtui 1999 ja 1981. Kun muistelet, mitä silloin elämässäsi ja yhteiskunnassa tapahtui, voit saada ajatusta tämän ajanjakson laadusta ja merkityksestä

Mars edustaa positiiviselta laadultaan pioneerihenkeä ja aloitekykyä, rohkeutta, päättäväisyyttä ja tarmoa, sekä henkilökohtaista voimaa ja tahtoa. Se edustaa myös toisaalta ristiriitoja, konflikteja, väkivaltaa ja taloudellisia ja sotilaallisia asioita, myös sotaa.

Mars on korotettuna Kauriin merkissä (ns. exalted). Kauris edustaa laajoja organisaatioita, hallituksia, johtajia, valtioita, ahkeruutta ja kovaa työntekoa. Tämä sijainti tuo siis valtavasti positiivista energiaa, asennetta ja luovuutta tekemiseen. Usein se myös lihavoittaa taloudellisesti.

Jos tiedät, missä huoneessa Kauris sijaitsee vedisellä syntymäkartallasi, voit arvioida tilannetta tarkemmin. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että Mars on kaikkein hedelmällisin transitoidessaan Kauriissa huoneita 3, 6 ja 11.

 

Mars Rahu-Ketu –akselilla

Jotta kaikki ei kuulostaisi aivan liian hyvältä ollakseen totta, pelin laadullinen henki saattaa ja voi muuttua, sillä Mars ja karmisen Rahu-Ketu –akselin Ketu ovat muutamien asteiden sisällä toisistaan (ns. konjunktiossa) 27.5.-18.8. ja 1.9.-5.10.

Tämä yhtymä voi lisätä Marsin negatiivisia laatuja eli tilanteet, ihmiset ja asiat voivat kuumentua yli äyräidensä. Erityisen tulenarkoja päiviä ovat 13.6., 18.6. ja 22.9. Myös erityisesti päivä 26.6., jolloin Mars alkaa peruuttaa, voi tuoda yhtäkkisiä muutoksia. Kuun pimennys 27.7. voi tuoda myös valtavia muutoksia, sillä silloin Kuu, Ketu ja Mars ovat yhtymässä.

Mitä tämä voisi sitten tarkoittaa? Kun tunteet kuumenevat tulikuumiksi, niin mieli sumentuu ja näpit voivat palaa. Ihmiset voivat ylireagoida, turhautua ja olla kärsimättömiä sekä tehdä pienempiä ja suurempia ajattelemattomia tekoja. Tämän seurauksena voi olla intensiivisiä taisteluita ja tappeluita niin henkilökohtaisella, poliittisella kuin sotilaallisellakin kentällä. Ympäristössä tuli purkautuu esim. tulivuorenpurkausten muodossa. Riskit onnettomuuksiin tulehdus- ja kuumesairauksiin kasvavat. Ayurvedaa opiskelleet tietävät, että tämä ajanjakso voi nostaa pittaa huimiin korkeuksiin.

Positiiviselta kannalta tämä voi heijastua henkilökohtaisella, yritysten ja yhteiskunnallisella tasolla erinomaisena luottamuksena ja energiana saada aikaan tärkeitä asioita ja mahdollisuutena luoda ja rakentaa uutta esim. innovaatioiden, tekniikan alueilla. Myös luontaisesti suotuisan kauneuden ja rakkauden planeetan Venuksen aspekti 5.7. asti helpottaa tulisuuden hallintaa.

 

Ehdotuksia ajanjaksolle

? Älä lähde mukaan ristiriitoihin. Pidä pää kylmänä ja sydän lämpimänä. Älä provosoidu, vaikka sinua provosoitaisiin.

? Ota tietoisen rennosti tunteidesi osalta. Pidä tunteesi ja mielesi rauhallisina ja tasapainossa meditaation, joogan, rukousten ja muiden henkisten harjoitusten keinoin.

? Ole mahdollisimman tietoinen koko ajan. Tee tietoisia valintoja. Edistä rauhaa kaikin tavoin ja keinoin.

? Älä ota tarpeettomia riskejä missään. Harrasta fyysistä liikuntaa ja kehon aktiviteetteja, mutta tiedosta onnettomuusalttius.

? Jos ongelmallinen asia menneestä tulee elämääsi, käänny sisäänpäin ja tutki asiaa ja itseäsi. Tee päätöksiä, joiden käytäntöön laittamisessa toimit uudella tavalla kuin aiemmin.

? Syö viilentävää ja rauhoittavaa ruokaa.

? Keskity ajanjakson positiiviseen laatuun, josta edellä kerroin. Unohda egosi ja muista todellinen minäsi. Laita tuulemaan sydämestäsi ja korkeammasta tietoisuudestasi ja päämääristäsi käsin!

Voimia, Valoa ja Rauhaa, Marjaana