Muutos ja sen tekeminen 2 / 9.2018

Tein Porvoon ikivanhoissa maisemissa videon, jolla puhun MUUTOKSESTA JA SEN TEKEMISESTÄ. Video on ensimmäinen oma tekemäni ja sellainen, jossa olen mukana. Siis näyn alussa ja lopussa ja puhun keskellä.

Muistan muutamankin esiintymiskoulutuksen MTV:n studioilla ja muissa viestintäalan yrityksissä. Muistan myös golfsvingini kuvauksen. Oih. Huh. Vaikka ne menivät ulkoisesti hyvin, ”traumatunteet” hiipivät esiin pelkästään muistellessa. Sisäisesti ne olivat aika kovia paikkoja.

Miksi?

Esiintyminen on ollut minulle jo vuosikymmeniä OK. Varsinkin kun asia on tuttu ja sellainen, josta haluaa puhua ja jakaa tietoa ja kokemuksia. Sehän suorastaa innostaa ja inspiroi!

Mutta, esiintymisen videointi ja varsinkin oman puhuvan pään katsominen ja kuunteleminen on.. oikeastaan suorastaan kammottavaa.

Poikkeus vahvistaa kuitenkin säännön: meditaatio-CD:n tekeminen oli suorastaan nautinnollista. Siinä saikin vain puhua mikkiin ja pysyä muutoin poissa kameran silmästä.

En nauti olla kameran keskipisteessä. Jäykistyn. Muutun aivan hitaalle. Näytän ihan oudolta. Mitä onkaan kehopositiivisuus?! Olen väärässä paikassa väärään aikaan. Tunne on vähän sama kuin, jos kaikilla muilla olisi vaatteet päällä ja minun pitäisi olla alasti. Tosi luonnollinen hymy päällä ja juttu luistaa.

Iki-ihanat ranta-aitat vanhassa Porvoossa – Muutos ja sen tekeminen aikaan 9.2018


Ja tätä ”traumaa” – epämukavuusaluettani – kohti minua sitten ohjattiin. Tietenkin!

Ja missäpä muussakaan kuin selkounessa. Minua kehotettiin töissäni keskittymään ja tekemään kaksi asiaa seuraavaksi valmiiksi. Ja että molemmat ovat tärkeitä.

Ja toiseen niistä liittyy tietysti juuri videokuvaaminen. Tottakai! Koska olen koko elämäni ajan saanut kokea, että juuri tämän tyyppisten ”unien” viestit ovat merkittäviä, en ole vuosiin jättänyt toteuttamatta niitä. Joskus testasin ”ohjetta”, mutta palasin nopeasti ruotuun.

Joten. Valmistauduin tyttäreni Veronican kanssa. Rakensimme pikkustudion. Meno oli ihan hulvatonta. Säästän yksityiskohdilta. Ehdotin lopuksi, että hän voisi olla kuvassa, liikuttaa vain huuliaan ja minä puhun. Mutta hänpä ei suostunut! Katselee kuulemma ihan riittävästi lasten kanssa duupattuja muumeja ja se riittää.

Mietin pieni hiki otsalla, miten Universumi oikein haluaa, että hoidan nyt tämän asian.


Ja sitten se tuli: väläys.

Lähdin samantien, HETI, kameran ja muiden kamojen kanssa Porvoonjoen rantaan. Ja tietysti pyysin mieheni Retsin mukaan. Pääsin lähestulkoon piiloutumaan yhden kauniin havun kylkeen. Ja oih, mitä rauhaa tunsin vanhankaupungin kauneuden edessä ja tuon puun vierellä.

Ensimmäisellä otoksella Haikon suunnasta tuli kaksi vesiskootteria. Ne tulivat meidän eteen tekemään ympyröitä. Hirveä meteli. Uusi otos. Universumin leikkiä, lilaa!

Porvoonjoki

Oikeastaan kaikki meni kuitenkin todella nopeasti ja kivasti. Koska rakastan meditaatiomaisia, rauhallisia ja kauniita olotiloja ja maisemia, oli luontevaa kuvata iki-ihania ranta-aittoja ja antaa veden liplattaa joessa samalla, kun puhuin taustalla asiaa.

Huomasin äänittäessä, miten kaksi sorsaa ui ranta-aittojen edessä.

Näyttäydyin videon alussa ja lopussa ja sekin tuntui ihan luontevalta.

Menin epämukavuusalueelleni, vaikka en ollut valmis. Vaikka en ollut pro. Vaikka en ollut sitä enkä tätä. Enkä oikeastaan yhtään mitään.

Juuri tästä videolla puhun. Siitä, että 99 % yrityksistä epäonnistuu yhdestä syystä. Tiedätkö miksi?

Ne eivät koskaan aloita. Aloittaminen pelottaa. Suurin osa ihmisistä puhuu siitä, miten aloittaa jotakin, kun aika on valmis. Koskaan ei tule olemaan oikeaa aikaa tai parempaa hetkeä kuin NYT.

Näissä tilanteissa, joissa joutuu menemään oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja ottamaan hypyn tuntemattomaan, on helppo jäädä paikalleen. Olla tekemättä mitään. Odottaa, että joku muu tekee siirron puolestasi.

Uni oli kuin potku ”persuuksilleni”. Oli pakko toimia.

Ja huomasin, että sain maistaa omaa lääkettäni – taas kerran. Tehdä sen itse. Walk-the-talk.

Marjaana Porvoon ranta-aitoilla 9.2018 – Muutos ja sen tekeminen

Julkaisen yritys-FaceBookissani tuon MUUTOS JA SEN TEKEMINEN -videon perjantaina 14.9.2018 aamulla.

Jos olet lukenut tämän blogini, tiedät miksi valitsin julkaisupäiväksi juuri tämän! Video on kahdessa osassa. Videon 1/2 osa kestää 5.20 minuuttia ja video 2/2 osa 1.21 minuuttia.

JK. Voit nyt katsella videot klikkaamalla yllä olevia linkkejä tai katsomalla ne suoraan alapuolelta.

Pyyntö

Tosi mielelläni kuulisin palautetta aiheesta, videosta ja myös siitä, miten koet, kun olen näkyvissä alussa ja lopussa ja välissä vain ääneni kanssa. KIITOS!

Toivon, että löydät videolta sinua koskettavia, ajankohtaisia näkökulmia ja erityisesti toivon, että saat siitä inspiraatiota! Ja mielellään kuulen ajatuksistasi!

Ihanaa alkanutta syksyä, lempeydellä ja armollisuudella,
Marjaana