Täydellinen Kuunpimennys 21.1.2019 ja Jupiter-Venus konjunktio

Tammikuu on mielenkiintoista uusien alkujen aikaa, ja erityisesti kaikkia luonnosta ja tähtitaivaasta kiinnostuneita nyt vähän hemmotellaankin.

Venus ja Jupiter: Rakkauden ja Viisauden planeetan yhtymä 22.1.2019

Aurinkokuntamme kirkkaimmat planeetat, Venus ja Jupiter, ovat nimittäin aivan lähekkäin taivaalla eli ns. konjunktiossa. Kaikkein lähimpänä toisiaan Rakkauden ja Viisauden planeetta ovat tiistaiaamuna 22.1.2019. 

Venus siirtyi eilen Jyestha -nimiseen naksatraan eli tähtikonstellaatioon Skorpionissa (muistathan, että käytän vedistä astrologiaa!).

Rakkauden, taiteen ja kauneuden planeetta Venus Jyesthassa voi tuoda ihmiselle esiin mm. mustasukkaisuuden ja hylkäämisen teemoja ihmissuhteissa.

Voimme tietoisesti työskennellä nyt näiden teemojen kanssa, päästää irti ja mennä eteenpäin, jos ne ilmentyvät elämässämme. On myös tärkeää tutkia, ovatko nämä teemat todellisia vai tulevatko ne joistakin menneistä kokemuksistamme. Voimme hyödyntää siinä Jyesthan, eli sanskritista suomeksi vanhimman sisaren, viisautta ja feminiinistä energiaa (shaktia) parantaaksemme nämä mahdolliset vanhat haavat. Tämä viiden päivän aika on erityisen hyvää aika syventää ihmissuhteitamme ja mitä ne opettavat meille.

Täysikuu Porvoossa meren rannalla 1.2019

Täydellinen Kuunpimennys 21.1.2019

Maanantaina 21.1. aikaisin aamulla on täydellinen kuunpimennys. Täydellisin ja dramaattisin vaihe kestää tunnin verran. Joka vuosi on noin 2-5 kuunpimennystä, mutta täydelliset pimennykset ovat harvinaisia. Seuraavan kerran täydellinen kuunpimennys voidaan nähdä Suomessa vasta vuonna 2025.

Kuunpimennys on vaaraton näky seurata, mutta sellaisenaan vaikuttava luontokokemus. Käytän itse planeettojen ja tähtien tunnistamisessa SkyView Lite -nimistä appia puhelimessani (ilmainen). Nostan puhelimen taivasta kohti ja se kertoo, mikä tähti on kyseessä. Näppärää, suosittelen. Ja kiitos Harrietille tästä löydöstä!

Tällä kerralla Kuunpimennys on syvän ruskeanpunainen ja siksi sitä kutsutaankin verikuuksi. Lisäksi se on täydellinen ja siksi sitä kutsutaan superkuuksi. Tämä ajankohta on normaalia todennäköisempää seismisille tapahtumille ja myrskyille. Se voi vaikuttaa myös herkkien ihmisten uniin. Voimme olla myös tavanomaista tunteenomaisempia, joten kannattaa toimia tietoisesti ihmissuhteissa.

Monesti merkitykselliset tai menneestä avoimeksi jääneet asiat nousevat esiin täydenkuun aikoina. Saamme niihin lisävaloa ja voimme ratkaista niitä.

Vedisestä astrologiasta syvemmin kiinnostuneille vinkki: 
Erityisen voimallisia täydelliset kuunpimennykset ovat niille, joilla on syntymäkartalla planeettoja niissä huoneissa, jossa em. tapahtuu. Nyt on siis kyse akselista (ja huoneista), joka on Ravussa ja Kauriissa. Katso siis näiden merkkien edustamia huoneita syntymäkartallasi ja onko niissä noin 10 asteen sisällä planeettoja, myös huomioiden aspektit. Erityisen merkityksellistä on myös, jos akseli tai aspektit osuvat nousevalle merkille tai 10. huoneeseen eli korkeimpaan kohtaan syntymäkartalla.

Viisi päivää ennen ja jälkeen kuunpimennyksen voit siirtyä näihin voimallisiin ja valaiseviin energioihin henkisten harjoitusten, kuten meditaation, rukouksen jne. avulla. TäysiKuu Ravussa stimuloi kolmatta silmääsi, joka yhdistyy sisäiseen näkemiseemme. Lue tästä aiemmasta blogistani vinkkejä Täydenkuun henkisiin harjoituksiin

Pohjois-Amerikan alkuperäiskansat, kuten Hopi-intiaanit, kutsuvat tammikuun täysikuuta Suden Kuuksi. Sudet liitetään Kuun voimiin ja healingiin, joka merkitsee mm. anteliaisuutta ja polun löytämistä. Nyt on siis oivallista aikaa viedä uudet aikomukset käytäntöön.


Toivotan upeaa vuoden jatkoa Sinulle näiden voimallisten tapahtumien myötä sekä Valoa elämääsi!
Marjaana

Täysikuun aikaan Porvoossa meren rannalla 1.2019