Hei Ystävät,

”Taas tuo muutti”, voisi joku ajatella.

Kyllä, muutin todellakin taas kotia. Digitaalisesti marjaanawillvidlund.comista takaisin tietoisenjohtamisentalo.comiin.

Miksi ihmeessä toteutin tämän digitaalisen muuton alle vuoden sisällä? 

Uskon, että tämä tarina kiinnostaa erityisesti yrittäjiä ja niitä, joilla on oma blogi tai web-sivut. Kerron tämän prosessin aikana oppimistani asioista, joista sinulle voi olla hyötyä. En kerro palveluyritysten ja toimijoiden nimiä, sillä en ole tässä kohdassa suosittelemassa joitakin toisia enemmän. 

Vuosi sitten konkretisoin päätökseni päivittää web-sivuni nykyaikaiselle alustalle ja hyödyntää paremmin digitaalisen modernin teknologian mahdollisuuksia. Silloisten web-sivujeni alusta oli palvellut ansiokkaasti jo 10 vuotta. Tiesin, että minun oli opiskeltava paljon uutta tältä alueelta.

Edellisten sivujen alusta oli kompaktisti tuotteistettu ja päivityksiä oli helppo tehdä. Se ei kuitenkaan mahdollistanut kaikkia asioita, joita joustavasti halusin uusille sivuilleni. Halusin myös automatisoida joitakin prosesseja, kuten verkkokaupan maksuja ja sähköposteja. Halusin luovempien ja modernimpien sivujen ja raikkaamman ulkonäön lisäksi myös koota kaikki omat juttuni (palvelut, e-kauppa, blogi, valokuvagalleria..) samalle web-sivustolle, sillä olin joutunut pitämään blogiani eri sivustolla. Kahden sivuston ylläpitäminen vie aikaa ja rahaa, eikä kaksien sivujen välillä surffailu ollut mielestäni asiakasnäkökulmasta hyvä asia.

Halusin luoda omat uudet web-sivuni kokonaan itse (mikä vei minulta kolme kuukautta) ja pitää samalla vanhat sivut auki. Tämä tarkoitti kahta asiaa: minun piti opetella ihan uudenlaisia asioita digitaalisuudesta ja web-sivujen luomis-, päivitys- ja ylläpitotekniikasta ja minun piti hankkia toinen verkkotunnus (domain) uusille web-sivuilleni. En halunnut sulkea sivujani kolmeksi kuukaudeksi, kunnes uudet olisivat valmiit.

En halunnut myöskään laittaa kaikkia munia samaan koriin mahdollisten tulevien ongelmatilanteiden johdosta, vaan hankin uusiin web-sivuihin liittyvät palvelut monilta eri kv. toimijoilta. Verkkotunnuksen nimi yhdeltä, web-sivujen alusta toiselta ja alustan hosting -palvelu kolmannelta. Verkkokauppaan liittyviä palveluita ostin kahdelta toimittajalta (kaupan sisältöön liittyvät ja maksuintegraatioon liittyvät).

Jouduin myös hankkimaan erillisen turvallisuusmonitorointipalvelun, sillä web-sivuilleni tehtiin lukuisia hakkerointiyrityksiä. Loppukesästä sivut jouduttiin jopa sulkemaan pariksi päiväksi.

Tämä oli minulle aivan uutta ja olin jotenkin ällistynyt asiasta. Tämä on kuitenkin tätä päivää ja jouduin hyväksymään sen tosiasian, että sivuilleni tehtiin lukuisia pahansuopia kirjautumisyrityksiä. 

Web-sivujen turvallisuuteen on tärkeää kiinnittää huomiota. Opin paljon myös tästä asiasta.

Olin tyytyväinen uusien web-sivujeni ulkonäköön ja toiminnallisuuteen. Kaikilta em. toimijoilta saamani palvelu oli hyvää. Asiakkaiden palaute oli hyvää. Mutta, en ollut tyytyväinen, että jouduin ongelmatilanteissa keskustelemaan ja hoitamaan asioita noin monen eri toimijan kanssa (englanniksi). Se oli työlästä ja myös kallista. Minulla meni liikaa aikaa kaikenlaiseen ”tekniseen” sen sijaan, että pystyin keskittymään varsinaiseen työhön ja sisältöihin.

Oppi 1:

Valitse web-sivut omien tarpeiden, toiveiden ja resurssien mukaan

Eli, selvitä, millainen on oma digitaalinen ja tekninen osaaminen, oma ajankäyttömahdollisuus ja -halu päivityksessä ja ylläpidossa, taloudellinen panostus jne.

Aloin miettiä tulevia vaihtoehtoja viime syksynä.

Huomasin kokemusten myötä, että minulle tuo ”monen munan kori” ei sopinut. Halusin keskittää web-sivuihini, jotka olivat tuolloin siis marjaanawillvidlund.com -sivustolla, liittyviä palveluja enemmän yhdelle toimijalle. Halusin hankkia sen johdosta edellisen domainin nimen eli verkkotunnukseni takaisin, joka siis oli tietoisenjohtamisentalo.com.

Tässä vaiheessa kävi ilmi, että joku oli rekisteröinyt sen itselleen, käyttämättä sitä tai rakentamatta sille web-sivujaan. Olin jälleen ällistynyt. Opin taas monia asioita, kuten mm. että on olemassa ”nuuskijapalvelu” (omakeksimänimi tälle), jolle voit maksaa siitä, että saat heti tiedon, kun haluamasi domain name vapautuu ja voit hankkia sen itsellesi. 

Jätin asian ja poistin sen mielestäni.

Mutta, taas tärkeä oppiasia:

Oppi 2:

Domain eli verkkotunnus

Rekisteröi itsellesi yksi tai useampia domain nameja eli verkkotunnuksen nimiä, jos tiedät että perustat yrityksen, web-sivut tai et vain halua, että joku mahdollisesti luo nimellesi web-sivut. 

Verkkotunnuksen hinta on noin € 10-20 / vuosi. Verkkotunnus on aika helppo siirtää tarvittaessa toiselle toimijalle.

Yleistä tietoa asiasta löytyy mm. täältä

Näillä eväillä tultiin viime viikonloppuun. Silloin päähäni putosi ajatus, että tarkistapa domainin tietoisenjohtamisentalo.com tilanne. Se oli vapaa. Ja selvisi, että minulla oli juuri pari päivää aikaa irtisanoa kaikki nykyisiin web-sivuihini liittyvien toimijoiden palvelut, sillä se tuli tehdä kuukautta ennen.

Olin viime vuonna rakentanut eräälle asiakkaalleni web-sivut samaan tapaan kuin omani. Paitsi että olin laittanut munat melkein ainoastaan yhteen koriin. Eli, domainin rekisteröinti ja hostingpalvelut samalta toimijalta, jonne web-sivujen alusta luotiin. Heidän palvelunsa oli edullista ja se osoittautui hyväksi.

Oppi 3:

Selvitä web-sivujen ylläpitäjän asiakaskokemuksia

Rekisteröin heti viime viikonloppuna uudet (vanhat) sivuni tietoisenjohtamisentalo.com ko. toimijalle (domainin). Web-sivuni siirrettiin  tälle toimijalle (tietokanta kopioitiin heidän hostingympäristöön omalle domainilleni). Tein muutamia päiviä töitä tällä viikolla web-sivujen päivitysten parissa. Nyt ne ovat käytössä.

Myös uuden (vanhan) sähköpostini sain heti toimimaan: marjaana at tietoisenjohtamisentalo.com.  Olin ällistynyt, miten nopeasti ja helposti tämä vaihto sujui. Ja olen suunnattoman kiitollinen siitä.

Nyt myös ”minun munani” ovat enemmän yhdessä korissa. Ja hyvä niin.

Henkinen näkökulma asiaan

On olemassa henkinen sanonta ”niin sisällä kuin ulkona”. Voi ajatella, että kaikki mikä tapahtuu minussa ja minun sisälläni, heijastuu ulospäin, ja päinvastoin.

Viime vuoden alussa ryhdyin tekemään suurta elämänmuutosta erityisesti syömäni ravinnon osalta. Vaikka olin syönyt omasta mielestäni terveellisesti ja hyvin, paino vain nousi viimeisten 15 vuoden ajan tasaisesti. Ja hyvänen aika, mitä kaikkea olin tehnyt ja yrittänyt. Sinällään tämä onkin ihan oman tarinan aihe, sillä tiedän, että voin auttaa monia samoissa asioissa kamppailevia. Kerro, jos olet kiinnostunut.

Samanaikaisesti, kun web-sivuilleni hyökättiin ja jouduin lisäämään niillä turvallisuustasoja, omat suojamuurini alkoivat pienentyä. Ylimääräinen rasva kehosta ja erityisesti vartalon keskialueelta lähti murentumaan. 

Painoni laski vuodessa 20 kiloa, joka oli tavoitteeni. Laitoin rajoja sille, mitä teen ja mihin haluan keskittyä, ja annoin tilaa sille, mikä tuo minulle iloa ja ihmetystä ja mikä kasvattaa luovuuttani. 

Kun olin saavuttanut painotavoitteeni, sain takaisin entisen verkkotunnukseni ja samalla pystyin luopumaan ylimääräisistä turvallisuussuojamuureista näillä nykyisillä web-sivuillani.

Niin sisällä kuin ulkona.


Jätä mielellään alapuolelle kommentteja, mitä tämä blogi sinussa herätti ja mitä koit hyödyllisenä. Kiitos!


Ystävällisin terveisin  
  Best regards
Marjaana  

TIETOISEN JOHTAMISEN TALO OY 

TIETOISEEN JOHTAMISEEN erikoistunut yrityskonsultti, henkisen valmennuksen ja pyhiinvaellusten talo – Tietoinen Johtaminen ® Conscious Leadership 
___________________________________________________________________
Marjaana Will-Vidlund, Managing Director / Tj, Yrityskonsultti, Henkinen valmentaja

Liity sielukkaaseen jengiin ja tilaa Marjaanan Kuukausikirje  ღ

GSM:           +358 (0)45 27 99 261
MAIL:           marjaana at tietoisenjohtamisentalo.com   
OSOITE:       Jokikatu 27 A, 06100 Porvoo
WEB:           tietoisenjohtamisentalo.com 
FaceBook:  Tietoisen Johtamisen Talo ღ  Marjaana Will-Vidlund                                         
Instagram:  mwillvidlund                                                                                                          
Twitter:      @MWillVidlund 
___________________________________________________________________