Nyt on niin merkittävä täyden kuun ja kuunpimennyksen ajankohta, että päätin kirjoittaa siitä sinulle blogin.

Tulevan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 16.-17.7.2019 näemme täysikuun ja osittaisen kuunpimennyksen. Tämä kuunpimennys tapahtuu 29 astetta Jousimiehessä kaksi viikkoa täydellisen auringonpimennyksen jälkeen (huom! vedinen astrologia). Syvimmän pimennyksen hetkellä, noin klo 00.30 yli 50 % kuun pinnasta on maan täysvarjon peittämänä. Pimennys näkyy paremmin eteläisessä Suomessa. Punertava (tai kellertävä) kuu kelluu silloin taivaalla hyvin matalalla. 

Hindut viettävät tämän täydenkuun aikaan yhtä merkittävimmistä juhlistaan, ns. Guru Purnimaa. Siinä juhlistetaan ja kunnioitetaan kaikkia opettajiamme ja henkisiä mestareitamme, joita olemme elämässämme kohdanneet. Nämä voivat olla äitimme, henkiset ja akateemiset opettajamme jne. Kannattaa ajatella lempeydellä ja kiitollisuudella ja/tai viettää aikaa kaikkien niiden kanssa, jotka laajensivat tietoisuuttasi ja toivat sinut tietoiseksi, herättivät sinut. Päivän vieton arvellaan alkaneen ensin buddhalaisten parissa, jolloin sillä kunnioitettiin Siddharta Gautamaa eli Buddhaa. Tämä ajankohta on erityisen suotuisaa henkisesti ja hengellisesti; lue henkistä kirjallisuutta, meditoi ja voit saada armoa ja hyviä virtauksia omilta henkisiltä mestareiltasi tai Suurelta Mieleltä / Hengeltä. 

Pimennysten ajankohdat voivat tuntua joskus vaikeilta: turhauttavilta, ahdistuneita ja väsyttäviltä. Sen sijaan meditaatiot voivat olla paljon tehokkaampia ja henkiset kokemukset niiden aikana paljon syvempiä. Erityisesti tämä voi tuntua siltä nyt, sillä Kuun kanssa samanaikaisesti (ns. konjunktiossa) Jousimiehessä ovat Ketu (23 C), Saturnus (22 C) ja Pluto (27 C). Vastapuolella Kaksosissa ovat Aurinko (29 C), Venus (21 C) ja Rahu (23 C). Vesimerkeissä sijaitsevat Jupiter Skorpionissa sekä Merkurius ja Mars Ravussa. Näistä viisi planeetta peruuttaa, ja erityisesti peruuttavan Merkuriuksen ja Marsin konjunktio Ravussa (jossa se on heikentynyt) voi aiheuttaa helposti erilaisia väärinkäsityksiä, agressioita ja turhautumista. Kannattaa olla huolellinen kommunikoinnissa.

Tämä em. planeettajoukkue näissä kahdessa merkissä tekee ajankohdasta myös poikkeuksellisen! Samoin se, että pimennys tapahtuu juuri merkin viimeisessä asteessa (29 C), sillä se edustaa isoa muutosta ja aina siirtymää uuteen.

Pimennysten aikaan meille paljastetaan hyvin merkittäviä asioita.

Myös siksi on tärkeää pysyä hiljaisuudessa ja kuunnella sitä sisäistä informaatiota, jota meille nyt paljastetaan menneisyydestämme – tulevaan ja uuteen liittyen. Tämä menneeseen liittyvä asia voi antaa meille todella arvokasta tietoa, jolla voimme parantaa ja uudistaa tulevaisuuttamme.

Ehkä liiketoimintasi tai työsi tulee valmiiksi ja teet viimeistelyyn liittyvän suunnitelman? Se voi olla myös mikä tahansa muu elämän alue, kuten ihmissuhteisiin tai kotiin liittyvä jne. Nyt on siis aika piirtää viiva menneisyyden ja tulevan välille. On myös aika tullut täyttää näiden kahden välinen kuilu elämässäsi. Huomioi kuitenkin, että muutoksen tekemiseen tarvitaan aikaa. 

Täysikuu ja kuunpimennys tapahtuu Uttara Ashadha -nimisessä naksatrassa (tähtikonstellaatiossa). Sen symboli on norsun kärsä ja se liitetäänkin siksi Ganeshaan, joka on astrologian jumaluus. Ganeshaa voi kutsua avuksi ennen tärkeän työn aloittamista.

Meditaatio ja chanttaaminen (äänteiden, kuten OM, laulaminen) poistaa esteitä näkymättömällä tasolla. Tämänlainen henkinen harjoitus on usein välttämätön ennen kuin siirrytään maallisen toiminnan tasolle. Tämän naksatran ns. shakti (jumalallinen energia) tarkoittaakin ”kiistatonta voittoa” ja ”todellista totuutta”. Se kehottaa meitä puhdistamaan emotionaalista tunnetaakkaa pimennyksen aikana kohti ”lopullista menestystä”.

Täältä löydät inspiraatiota Täydenkuun henkisiin harjoituksiin, joista kirjoitin aiemmin:

Kaikkea parasta Guru Purnimaa ja kuunpimennyksen ja täyden kuun aikaa Sinulle!

Marjaana

PS. Jaa mielelläsi tähän liittyviä ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden kanssa tässä alla. Kiitos!

Kuvat: viime kesän (2018) vierailulta Mustion linnassa.