Kiipesimme Bosnian Aurinkopyramidille ilta-auringossa 9.9.2019. Tämä kuva on sen rinteiltä ja kertoo pyramidikokonaisuudesta.

Vein bussilastillisen ihmisiä pyhiinvaellukselle Bosnia-Hertzegovinaan 6.-13.9.2019 Marian hengessä. Blogin 1. osa kertoo Medugorjesta ja Marian ilmestyksistä, ja voit lukea sen täältä.

Teimme 9.9.2019 Medugorjesta käsin pitkän päivämatkan – aikaisesta aamusta yöhön – Visokoon Bosnian pyramideille, josta tämä blogin 2. osa kertoo. Olin kuullut pyramideista vuosia sitten, mutta suhtauduin niihin melko skeptisesti. Lähinnä se johtui siitä, että minulla ei ollut niistä minkäänlaisia omakohtaisia kokemuksia. Aivan kuten Brasilian Iguassulla sijaitsevassa Tietoisuuden Tutkimuskeskuksessa vierailija kohtaa ensimmäisenä sisään astuessaan taulun:

”Dont believe in anything. Have your own experiences.”

Nyt oli meidän aikamme hankkia omat kokemuksemme. Pyramidit sijaitsevat noin 35 kilometrin päässä Sarajevosta pohjoiseen sijaitsevassa Visokon kylässä. Tutustuimme erinomaisen paikallisoppaan johdolla kolmeen kohteeseen: Belvedereen, jolta näimme koko laajan pyramidialueen kaukaa silhuetteineen, Ravneen, joka on maanalainen labyrintti- ja tunneliverkosto ja Auringon pyramidiin, jonka huipulle kiipesimme ilta-auringon laskiessa. Sam Osmanagichin, pyramidien löytäjän, näimme pikaisesti Ravnen alueella.

Auringon pyramidin varjo lähellä Kuun pyramidia.

Mutta, miten kaikki sai alkunsa?

Filosofian tohtori Sam Osmanagich, joka on Venäjän Luonnontieteiden Akatemian Ulkomainen Jäsen, Antropologian Professori ja Bosnia-Herzegovinan Amerikkalaisen Yliopiston Arkeologisen ja Antropologisen keskuksen johtaja, kiinnitti Visokossa huomionsa vuonna 2005 kahteen säännöllisen muotoiseen kukkulaan. Niitä oli pidetty luonnon muodostamina, koska niitä peitti metrin paksuinen maa-aines puineen ja muine kasvustoineen. 

Näimme Belvederestä käsin, kuten Osmanagich aikoinaan, että näillä kukkuloilla oli kolmikulmaiset sivut ja hyvin selkeät kulmat ja kallistukset. Ne oli rakennettu myös tietoisina ilmansuunnista. Oli vaikea nähdä, että  nuo olisivat olleet luonnonvoimien muodostamia kukkuloita. Osmanagich oli lisäksi tutkinut pyramideja jo vuosikymmeniä ja hän tiesi, että Kiinasta, Meksikosta, Belizestä, Guetemalasta ja El Salvadorista löytyneet pyramidit olivat olleet myös irtomaan ja kasvuston peitossa.

Paikallisoppaamme kertoo Auringon pyramidilla tätä peittävästä betoniaineksesta.

Myöhemmin Osmanagich nimesi nuo kukkulat Auringon ja Kuun pyramideiksi. Myöhemmin löytyi kolme muuta vastaavanlaista pyramidia, jotka hän nimesi Lohikäärmeen, Äiti Maan ja Rakkauden pyramideiksi. Lisäksi alueelta löytyi myöhemmin valtava maanalainen labyrintti, jotka kutsutaan Ravneksi ja jossa mekin vierailimme.

Tämä löytö on avantgardistinen, historiallinen ja haasteellinen.

Haasteelliseksi sen tekee se, että se muuttaa aiempaa käsitystämme Euroopasta ja historiastamme. Osmanagich listaa tutkimustuloksia ja niiden haasteita seuraavalla tavalla (lähde: Bosnian pyramidit.fi):

1. Nämä ovat ensimmäiset Euroopasta löytyneet pyramidit.

2. Kohde sisältää maailman suurimman pyramidin – Bosnian Auringon Pyramidin – jonka korkeus on yli 220 metriä ja näin ollen ohittaa selkeästi Kheopsin pyramidin (147 metriä).

3. Bosnian Geodesian Instituutin mukaan Bosnian Auringon Pyramidin suuntaus maantieteellistä pohjoista kohti on tarkkuudeltaan paras virheen ollessa vain 0 astetta, 0 minuuttia ja 12 sekunttia.

4. Bosnian Auringon Pyramidi on kauttaaltaan keinotekoisesti valmistettujen betonilohkareiden peitossa. Bosnian, Italian ja Ranskan tieteellisten materiaalitutkimuslaitosten mukaan tämän betonin ominaisuudet, äärimmäinen lujuus (jopa 133 Mpa) ja alhainen veden imeytyminen (noin 1%) ovat huomattavasti edellä nykyaikaisia betonimeteriaaleja.

5. Sarajevossa sijaitseva Agripedologian Instituutti arvioi pyramidien päällä olevan maa-aineksen iäksi 12.000-15.000 vuotta. Orgaaninen materiaali, jota löytyi betonilohkareiden päältä metrin syvyydestä maa-aineksen ja saven alta, on ikäajoitettu lokakuussa 2012 Kiovan (Ukraina) radiohiiliajoitus-instituutissa ja vahvistettu lopputulos oli, että rakennelma oli paikallaan jo noin 25.000 vuotta sitten. Vuonna 2013 Uudesta-Seelannista kotoisin oleva arkeologinen johtaja Timothy Moon löysi kaksi fossiloitunutta kasvin lehteä ensimmäisen betonilohkarekerroksen alta. Näiden ansiosta saimme selville tarkan rakennusajan, joka radiohiiliajoituksen mukaan oli: 29.200 +/- 400 vuotta. Astrofyysikko, fil.tohtori Paul LaVioletten mukaan, kalibroinnin ja kalenterivuosimuunnoksen jälkeen, nämä arvot vievät meidät ajassa jopa 34.000 vuoden päähän. Nämä löydöt vahvistavat, että Bosnian pyramidit ovat myös kaikkein vanhimmat tunnetut pyramidit planeetallamme.

6. Bosnian pyramidilaakson alapuolella kulkee laaja maanalainen tunneli- ja kammioverkosto, joka on pituudeltaan yli 10 kilometriä.

Vierailu maanalaisissa Ravne -tunneleissa.

7. Maanalaisesta labyrintistä on löydetty yli 8 tonnin painoisia keraamisia veistoksia. Nämä muinaisen maailman veistokset ovat kokonsa puolesta suurimpia koskaan löydettyjä.

Keraamiset kivet Ravnessa.

Osmanagich jatkaa, että ”useat Kroatiasta, Italiasta, Serbiasta ja Suomesta tulleet fyysikko- ja insinööriryhmät ovat havainneet ja mitanneet Auringon Pyramidin huipulta nousevan energiasäteen (luonteeltaan elektromagneettinen). Energiasäteen halkaisija on 9 metriä, taajuus 28 kHz ja jännite 3,9 V. Säde on yhtenäinen ja sen jännite kasvaa pyramidin huipulta ylöspäin taivaalle noustessa. Tämä ilmiö on ristiriidassa tunnettujen fysiikan ja teknologian lakien kanssa. Tämä on ensimmäinen todiste planeetallamme käytetystä ei-hertsisestä teknologiasta.

Näyttää siltä, että pyramidin rakentajat loivat kauan sitten ikuisesti toimivan ”energiakoneen”. 

Aurinkopyramidin huipulta on löydetty myös ultraääntä lähettävä säde joka toimii samalla taajuudella, säännöllisten taajuusblokkien ollessa 9.3333 Hz ja huippujen osuessa 28.3000 KHz:n taajuudelle. Nämä ovat energiakoneen ominaisuuksia, eivät luonnon muodostamien mäkien. Vuoden 2012 lopussa energialähteen fyysisen sijainnin arvioitiin olevan 2.4 kilometriä pyramidin alapuolella ja arvioitu teho yli 10kW. 

Vuoden 2010 aikana maanalaisesta labyrintistä löytyi kolme kammiota ja pieni sininen järvi. Energiamittaukset näyttivät negatiivisen ionisaation tasoksi 43,000, joka on 100 kertaa korkeampi kuin keskimääräinen voimakkuus luonnossa.

Näin ollen kammioita voidaankin kutsua ”parantaviksi huoneiksi”. 

Vuonna 2011 tehdyt laajemmat elektromagneettiset mittaukset osoittivat, että tunneleiden haitalliset säteilytasot olivat Hartman-, Curry- ja Schneider –asteikolla tasan 0, nolla. Tunneleissa ei ollut sähkömagneettista säteilyä (voimalinjoista tai muusta teknologiasta), eikä myöskään kosmista taustasäteilyä. Keraamiset veistokset on asemoitu niiden alla kulkevien vesikanavien suuntaisesti, jolloin negatiivinen energia muuntuu positiiviseksi. 

Näiden mittaustulosten perusteella voidaan todeta, että tämä maanalainen labyrintti ”Ravne” on yksi terveellisimmistä paikoista maailmassa ja ideaalinen paikka kehon nuorentumiseen ja uudistamiseen.

Myös omalla ryhmälläni oli joitakin kokemuksia pyramidien parantavista energioista. Yhdellä siellä vierailleella vähenivät pitkäaikaiset nivelkivut ja toisella, anemiasta kärsineellä, mitattiin laboratoriossa matkan jälkeen normaalit rauta-arvot. Olin itse loukannut hauiksen pitkäpään jänteen, jonka magneettikuvauksissa todettiin pitkittäinen repeämä ja tulehdus. Sen seurauksena kädessäni oli alinomainen särky, johon söin päivittäin särkylääkettä, liikerata oli rajoittunut ja odotin leikkaukseen menoa matkan jälkeisenä viikkona (19.9.19).

Astuessani Ravneen tunneliin särky loppui kuin seinään.

Se hämmensi, enkä puhunut asiasta pariin päivään kuin miehelleni. Ryhmälle kerroin asiasta matkalla. Kun olimme tulleet kotiin ja särky oli ollut poissa viikon, otin yhteyttä leikkaussaliin ja peruutin leikkauksen. Liikerata on edelleen huono, mutta särkyä ei ole kuin vain, jos yöllä painoni lepää kunnolla olkapään päällä. Aika näyttää, tarvitaanko leikkausta. Ja kävi miten kävi, säryn poistuminen jo täksi ajaksi on ollut suurenmoista!

Bosnian pyramideja tutkineita asiantuntijoita.

Voin, ja uskon että myös koko ryhmäni (26 ihmistä), voi yhtyä näihin Osmanagichin sanoihin:

Käsityksemme historiasta muuttuu jokaisen uuden löydön myötä. Ehkä korjaamalla käsityksemme alkuperästämme ja historiastamme pystymme myös muuttamaan nykyhetken ja tulevaisuutemme paremmaksi. 

Näkymä ilta-auringossa Auringon pyramidin huipulta

IlmansuuntaMeditaatio

Nousemme seisomaan ja käännymme itään, auringon nousun, tulevien ja idullaan olevien tapahtumien suuntaan

Jumala, katselen iduillaan olevia uusia, vasta näkyviin tulevia elämäni asioita. Anna minun nähdä ne, jotka ovat tärkeitä ja keskeisiä, ne, joiden esiin tulemisesta sinäkin iloitset. Seison tässä edessäsi ja katselen kaikkea uutta elämässäni.

Käännymme etelään, täyden päivän suuntaan ja ajattelemme kaikkea, mikä juuri nyt täyttää aikamme.

Kiitän sinua, Jumala, keskipäivästä, kaikesta, mihin tänään käytän tarmoni. Siunaa se työ ja voima, joka minussa juuri nyt virtaa, ja suo kätteni työn menestyä. Annan käteni ja ajatukseni tarttua siihen, minkä sinä haluat siunata. Anna jalkani kiiruhtaa sinne, minne sinäkin olet menossa.

Käännymme lähteen, auringon laskun ja jo valmiiksi tulleiden asioiden suuntaan

Kiitän, Jumala, sinua kaikesta, mikä on tullut valmiiksi, kaikesta mikä on kypsynyt, kaikesta mille en enää voi tehdä mitään. Kiitos kaikesta hyvästä, ja mikä ei sitä ole vielä ollut, käännä sinä se hyväksi. Katselen kaikkia näitä asioita ja annan ne sinun käsiisi.

Käännymme pohjoiseen, pimeän ja vielä näkymättömän suuntaan.

Kiitän sinua, Jumala, yöstä ja pimeydestä ja kaikista asioista, joita en vielä näe. Olet luvannut antaa meille tulevaisuuden ja toivon. Olet elämä ja tie. Etsin luottamusta sinuun odottaessani, mitä seuraavaksi on edessäni. Sinä olet luottamus, ja tähän minä jään.

Aamen.

(Pekka Y. Hiltunen)

Minä ja Retsi Ravne -tunnelissa.

Blogin valokuvat: Marjaana Will-Vidlund, 2019