On tapahtumia, jotka muuttavat ihmisen elämän. Ja joiden takia joskus on matkattava kauemmas.

Vietimme pari viikkoa mieheni Retsin kanssa Etelä-Afrikassa kuluvan vuoden tammikuussa (2020). Emme olleet siellä mistään hetken päähänpistosta, vaan matka oli monen vuoden unelmien täyttymys ja rakkaan puolisoni 60-vuotismatka. 

Tuo matka muutti isosti elämääni. 

Vietimme matkan loppuosan keskellä Pilanesbergin kansallispuistoa. Pilanesbergin kansallispuisto on Etelä-Afrikan neljänneksi suurin, 55 000 hehtaaria. Kansallispuisto sijaitsee melko lähellä Johannesburgia, josta sinne on noin 2,5 tunnin ajomatka.

Pilanesbergin kansallispuisto on malariavapaa ja siellä on mahdollista kohdata myös kaikki ns. Big5-eläimet: leijona, leopardi, norsu, puhveli ja sarvikuono. Kansallispuisto on muinainen tulivuoren kraateri, jota ympäröi jylhät vuoret.

Majapaikkanamme toimii ns. bushlodge keskellä kansallispuistoa. Se oli aidattu, mutta villieläimet, kuten leijonat, sarvikuonot, kirahvit, eri antilooppilajit, norsut, villisiat jne kulkivat vapaina lodgemme ympärillä. Oli mielenkiintoista seurata niiden elämää.

Osallistuimme useaan aamu- ja iltahämärän aikaan tehtävälle safarille. Meillä oli kuljettajinamme paikallisia oppaita. Puistossa saa kiertää myös omilla autoilla. 

Joka aamu kiitollisena mietimme, että mitä ÄitiLuonto tänään meille tarjoaa.

Miten upeaa oli katsella nousevan auringon värjäämää vuoristoa ja luonnon heräämistä.

Ja se tarjosi aina ylitsepursuavan määrän kaikkea sellaista, mitä ei sanoiksi voi edes pukea.

Kauniin luonnon ja vapaana vaeltavien villieläinten näkeminen ja kokeminen kosketti jostain hyvin syvältä. Olin kuin en olisi ollut enää, vaan kuin yksi henkäys muiden elollisen joukossa.

Sielu oli niin täyttynyt tästä kauneudesta, että monesti kyyneleet valuivat pitkin poskia ja kiitin vain ÄitiLuontoa ja muuta orkesteria kaikesta, mikä ympäröi meitä.

Löydät näitä matkakuvia ja pieniä videoita FaceBookista (Tietoisen Johtamisen Talo) ja Instagramista (@mwillvidlund). 

Tyhjenin myös jotenkin erityisellä tavalla huolista ja ajatuksista, sillä viime vuosi oli hyvin koetteleva. Asuimme neljässä asunnossa viiden kuukauden sisällä. Samalla kyllä tarpeetonta tavaraa väheni kerta kerralta. Saimme tämän matkamme lopussa tietää, että talomme rakennuttaja meni konkurssiin ja investointimme ”nollaantuivat”. 

Savannilla villin luonnon ja vapaana elävien eläinten keskellä materiaalisesta luopuminen tapahtui vähän kuin itsestään, tai sanotaan että sen suhteen tapahtui eräänlainen kiinnittymättömyys. Se ei tarkoita, ettemme tekisi enää omaa osuuttamme tai välittäisi tilanteesta. Meidän ei tarvitse kantaa niistä huolta.

Tiedämme, että niiden lopputulos tulee olemaan juuri oikea. ON SE MIKÄ TAHANSA.

Tämä oli ihan äärimmäisen vapauttavaa. 

Savannilla ajatukset kirkastuivat vähän kuin itsestään. Kotiin tullessamme teimme samantien kaupat eräästä toisesta asunnosta. Meillä on nyt pitkästä aikaa K-O-T-I.

Asiat järjestyvät. Kaikki on hyvin. Kun tietoisuus avautuu, kasvaa samalla rakkaus. Ymmärtää, antaa anteeksi ja hyväksyy. Erityisesti kun lakkaa vastustamasta ja hyväksyy asiat kuten ne ovat ja oman keskeneräisyytensä ja haavansa, häipyvät syyllisyys, syyllistäminen ja häpeä.

Rakkaus itseä ja kaikkea elollista kohtaa luo syvempää tietoisuutta ja tiedostamista elämää kohtaan. Ja yhä suurempi vapaus on mahdollista.

Mikä on sinun kokemuksesi tai tapahtuma, joka muutti sinun elämäsi?

Vielä yksi asia.

Elefanttien kohtaaminen vapaana oli erityisen koskettavaa. Näimme laumoja, joita johtivat vanhat matriarkat.

Elefantteihin liitetäänkin sitoutuminen, uskollisuus, viisaus ja vanhan ihmisen elämänkokemus. Heihin yhdistetään myös pitkä ikä, sillä ne elävät vanhoiksi. Niillä on hyvä muisti ja ne huolehtivat esimerkillisesti laumansa jäsenistä.

Elefantin tömistely kutsuu vanhojen viisauksien pariin. Kannattaa tietoisesti etsiytyä vanhojen ja viisaiden ihmisten luokse ja yhdistää heidän viisautensa omiin kokemuksiisi ja viisauteesi.

Elefantin ilmaantuminen on aina kutsu antaa apua sitä tarvitseville. 

Auta muita – autat itseäsi. 

Valoisaa syksyä sekä paljon viisautta ja voimia juuri siihen, mihin sinä niitä tarvitset!

Rakkaudella,

Marjaana ღღღ

Blogi on julkaistu Sielunpeili -lehden numerossa 2/2020.

Kuvat: Marjaana Will-Vidlund, Etelä-Afrikka 1.2020, kuva yllä Marjaanasta matkaystävältä