Kuva yllä: Marjaana Maria Magdaleenan pyhäinpäivänä 22.7.2016 Etelä-Ranskassa luolan suulla, jonne traditio kertoo hänen vetäytyneen viimeisiksi elinvuosikseen. 

Jokainen pyhiinvaellus on ainutlaatuinen.

Jokainen vaeltaa pyhiinvaellusmatkan omalla tavallaan, vaikka niihin liittyykin yhteisiä teemoja kokemuksia.

Olen vienyt ryhmiä kauniiseen Pariisiin, joka saa feminiinisen olemuspuolemme kukoistamaan. Ja Chartresiin, jonka Marialle omistettu kirkko labyrintteineen on kuin kiveen kirjoitettu pyhä kirja (kts. Pyhät Tilat 4).

Perinteinen pyhiinvaellus on satojen vuosien ajan ollut matka pyhille paikoille. Kristillisessä henkisyydessä merkittävimpiä pyhiinvaelluskohteita ovat aina olleet Pyhä Maa, Rooma ja Santiago de Compostela.

Lisäksi muita tunnettuja kohteita, joihin olen myös vienyt ryhmiä, ovat mm. Ionan kelttiperinteinen saari Skotlannissa, Franciscuksen Assisi Italiassa ja Maria Magdaleenan pyhiinvaelluskohde Etelä-Ranskassa (kuva yllä).

Julkaisin v 2016 kirjan PyhäänVaellus. PyhäänVaellus –kirjan voit hankkia täältä.

Pyhiinvaelluksia voi tehdä monilla tavoilla, kuten kulttuurisesta ja henkilökohtaisesta merkityksellisyydestä käsin. 


Ajankohtaista nyt:

UUSI PYHIINVAELLUS KEVÄÄLLÄ 2020:

PYHIINVAELLUS ESSEALAISTEN MESTARIEN JALANJÄLJISSÄ IKIAIKAISILLE PAIKOILLE LÄHI-ITÄÄN ISRAELIIN 24.4.-2.5.2020 – ”RAUHA OLKOON KANSSANNE”

Lähde mukaan Lähi-itään Israeliin essealaisten mestarien jalanjäljissä

MATKA ON LOPPUUNMYYTY (18.7.10): Pyhiinvaellus essealaisten mestarien jalanjäljissä ikiaikaisille paikoille Lähi-idän Israeliin 24.4.-2.5.2020 – ”Rauha olkoon kanssanne”


LOPPUUNMYYTY MARIA-PYHIINVAELLUS SYKSYLLÄ 2019: Lähde mukaan pyhiinvaellukselle Medugorjen Marian hengessä Bosnia-Hertsegovinaan 6.-13.9.2019 Kroatian kautta

Lähde mukaan Medugorjen Marian hengessä pyhiinvaellukselle Bosnia-Hertsegovinaan


Seuraa vain sitä, mikä sytyttää sinut sisäisesti. Niissä paikoissa syntyy usein pyhiä kohtaamisia ja kokemuksia. 
Pidin erityisesti siitä, että saimme kulkea fiiliksen mukaan. Jokainen todellakin ymmärsi antaa tilaa, kun sitä tarvitsi ja toisaalta porukassa kulkeminen oli sitten taas tosi mukavaa, kun oli sen aika.

Mieleeni jäi erikoisesti se rauhallinen tunnelma, mikä vallitsi koko kylässä ja vuoristossa. Maisemathan olivat huikeat kuin myös auringonnousut. Vuoret olivat öisin jotenkin vielä merkittävämmät ja kun kuun valossa käveli pyhiinvaellusreitillä, tuntui kuin olisi kävellyt Kristuksen jäljillä Getsemanessa.

Suuret halaukset ja kiitokset Marjaanalle ja Retsille huolenpidosta, huumorintajusta, hyvähermoisuudesta ja rakkaudellisista tunnelmista koko matkan aikana.

Ihana ja erilainen matka. Visuaalisesti kauniit maisemat, kirkot ja pikkukylät avautuivat uudella tavalla, kun rauhoittui meditoimaan ja aistimaan vaihtuvia energioita. Matka avasi uusia asioita ja muistutti vanhoista ja tutuista energioista. Oli ihana rentoutua ja edetä Marjaanan johdattamana intuitioon luottaen. Kaikki oli kuin meille siinä hetkessä räätälöityä.

 

Tietoisuuden tutkimuskeskus ja Iguassu olivat parantavia kokemuksia, stressipesua. Todella voimakas paikka energeettisesti. Veneretki oli ihanan puhdistava! Hyvä aloitus reissulle. Casassa oli paljon omaa työstettävää. Ryhmässä ja kaikissa tapahtumissa oli valtavaa synkronismia.

 

 

Eräs pyhiinvaelluksen muoto on Walkabout, joka on Australian aboriginaalien keskuudessa nuorten miesten siirtymäriitti aikuisuuteen. Siinä 10-16 –vuotiaat pojat vaeltavat erämaassa kuuden kuukauden ajan.

Nämä tämäntyyppiset henkiset vaellukset nostavat esiin elämän ennalta-arvaamattomuutta. Elämässä kaikki ei mene kuten on suunniteltu ja joudumme uusien valintojen eteen sen johdosta, että esimerkiksi sairastumme, menetämme työmme tai läheisemme.

Näin meille tarjoutuu valinta: kieltäytyä tästä kutsusta pyhiinvaellukselle, henkiselle Walkaboutille, tai voimme rohkeasti ja sydän avoinna hyväksyä haasteet ja saada sen siunaukset. Jos näemme tämän jumalallisena kutsuna, tämä pyhiinvaellusmatka voi olla elämää syvästi muuttava.

Tarvitsemme valaistumista ollaksemme vapaita päivittäisistä ongelmista, noustaksemme kärsimyksestä autuuteen, tietämättömyydestä viisauteen, pimeydestä valoon, kuolevaisuudesta kuolemattomuuteen. -Äiti Meera

 

Retriitit toimivat usein pienoispyhiinvaelluksina. Voimme karata hetkeksi arkipäivästä olemaan läsnä hetkessä ja vain pitämään itsestämme huolta kehon, mielen kuin sielunkin tasolla. Voimme myös lähteä retriittikeskukseen tai luostariin oppimaan uusia asioita tai olemaan hiljaisuudessa. Yksinäisyyden ja hiljaisuuden harjoittaminen voivat olla vaikeimpia, mutta palkitsevimpia. Voimme kohdata todellisen minämme ja Lähteen – Jumalan, Korkeimman Voiman – kasvoista kasvoihin.

 

Tuletko mukaan?

  • Vien silloin tällöin pienen ryhmän ihmisiä Äiti Meeran retriittiin, hiljaiseen darshaniin. Voit lukea niistä täältä.
  Retriitti oli ihana.

Kiitän siinä yhdistyneistä polariteeteista. Mahdollisuudesta olla samaan aikaan yhteisön jäsen ja kuitenkin kaikessa rauhassa omassa meditatiivisessa tilassa. Mahdollisuudesta kuunnella samaan aikaan erittäin mielenkiintoisia historiallisia kertomuksia ja omia vaistonvaraisia todellisuuksia. Kiitän tarkkaan rajatuista, mutta sielun rajattomia mahdollisuuksia avaavista tehtävänannoista. Lisäksi kiitän kohtaamisesta, rauhasta, valosta, musiikista, lämmöstä, katseista ja ihmeellisestä hoitavasta energiasta.

Kiitos sinulle upeasta retriitistä ja voimallisesta läsnäolosta. Sinulla on kyky kohdata ja koskettaa ihmisiä syvästi ja hyvästi. Aika kanssasi vahvisti sielullisen kehityksen polkuani, jota olen tullut tänne kulkemaan. Taas ymmärsin enemmän ja voimistuin rakkaudessa.

Huomioithan matkoilla myös mm. nämä asiat:

Matka-Agenttien erityis- ja valmismatkaehdot yms., joka toimii virallisena matkanjärjestäjänä.