Uusi kuva (59)

Taustatietoa Vedisestä astrologiasta

Vedinen astrologia eli Jyotish tulee sanskritin kielisestä jyoti-sanasta, joka tarkoittaa kynttilän liekkiä. Symbolisesti se merkitsee elämän jumalallista periaatetta: elämää ei ole ilman valoa, joka loistaa meille taivaasta. Loppuosa sh merkitsee parasta ja viisainta. Näin Jyotish voidaan kääntää valon tieteeksi tai taivaan viisaudeksi. Valo karkottaa pimeyden ja tiedon valo hälventää tietämättömyyden. Jyotish on näin tietoisuuden sisäinen valo, Vedojen silmät.

Vedinen astrologia on Vedojen osa ja yksi kuudesta Vedangasta. Vedat ovat tekstejä, jotka kirjoitettiin Sanskritin kielellä yli 5.000 vuotta sitten. Ne auttavat meitä ymmärtämään luomakunnan mysteerejä ja luonnon lakeja. Kaikki tieto on olemassa universumissa. Osana Korkeinta Tietoisuutta meillä on potentiaali kaikkeen tietoon.

Muinaiset viisaat ja näkijät tiesivät tämän ikiaikaisen totuuden. He tutkivat planeettojen liikkeitä ja kuvioita, ja huomasivat, että aurinkokunnan tila heijasti nykyhetken luonnetta. Universumi heijastui heidän omaan olemassaoloonsa, eli ”aivan kuten makrokosmos, niin myös mikrokosmos”. Ymmärtääkseen syitä tapahtumille he katsoivat taivaalle. Tämä herättää ja johtaa Itsen oivallukseen ja korkeampaan, jumalalliseen tietoon, jota kutsutaan Vedaksi; kun me tiedämme todellisen Itsemme, meistä tulee Vedan tuntijoita ja kanssaluojia. Olemme tuolloin tietoisia kaikesta ja elämme harmoniassa kaiken elämän kanssa.

Vedisen astrologian isänä voidaan pitää ”näkijöiden näkijää”, Maharishi Parasharaa. Hän oli todellinen pyhimys ja valaistunut eläessään intialaisten historioitsijoiden mukaan noin 3.000 – 2.000 vuotta eKr. Parasharan kerrotaan kirjoittaneet Yotishin alkuperäiset tekstit, jotka tunnetaan tänä päivänä nimellä Brihat Parashara Hora Shastra.

Vedinen astrologia tutkii planeettoja, tähtiä ja horisonttia. Sen avulla pystymme ymmärtämään elämäämme ja miksi synnyimme. Se paljastaa kartan ja ajankohdan tapahtumille ja suuntauksille, jotka saattavat ilmentyä meille kokemuksina elämämme aikana. Sen tarkoituksena on kasvattaa itsetuntemustamme, sillä se paljastaa meille hyvät ja huonot taipumuksemme. Se nostaa myös tietoisuutemme kaiken sellaisen yläpuolelle, joka sitoo meidät kärsimykseen ja suruun. Se näyttää meille vahvuutemme, jonka avulla voimme rakentaa menestyksemme – onnellisuutemme – maallisessa ja henkisessä maailmassa. Näiden kahden maailman välillä ei ole eroa, joten menestys toisessa tukee synergeettisesti toista.

Lähdetkö kanssani vedisen astrologian tutkimusmatkalle? Löytämään oman kosmisen olemassaolosi sydämeen?

Uusi kuva (60)

Kutsu Kuun Jumalattarille

Kuun Jumalatar symboloi kosmoksen elämää antavaa voimaa ja se edustaa Kuuta viisauden ja maagisten voimien haltijana. Hänen kätensä yhdistyvät pään yläpuolella luoden pyhän tiedon halon. Hänen vatsansa sisältää valon synnyn kohdun tummuudessa. Hän pitää yllä elämän taajuutta ja kunnioittaa suurta kosmista mysteeriä, joka on tasapainossa maallisen luomisen ilmentämisessä.

Teemme matkaa ryhmässä omaan syntymäkarttaamme pohjautuen. Näin tuntemuksemme omasta itsestämme syvenee kerros kerrokselta. Tapaamme ensimmäinen kerran Tietoisuuden planeetan ja Suuren Opettajan Saturnuksen päivänä lauantaina 1.9.2018 klo 11-15. Paikka on Jokikatu 27 A, 06100 Porvoon keskustassa.

Kasvuryhmä kokoontuu 8 kertaa lauantaisin tai muina päivinä syys-huhti 2018-19 aina 4 tunniksi kerrallaan noin kolmen-neljän viikon välein. Nämä ajankohdat sovitaan ensimmäisessä tapaamisessa.

Jokaisella kerralla on oma tai omat teemansa, jotka ensin avaan ja joiden kanssa työskentelemme. Jotkut teemat ovat nopeita käsitellä. Jotkut niistä taas ovat laajempia ja vaativat enemmän aikaa. Joitakin teemoja käsittelemme kokonaiskuvan saamiseksi, mutta jotka vaativat syvällistä työstämistä myöhemmin. Saat kirjallisen materiaalin jokaisella kerralla käsiteltävästä aihekokonaisuudesta. Toimimme myös omassa FaceBook -ryhmässä.

Teemoja ovat:

 • Historiaa ja taustaa
 • Vediseen astrologiaan
 • Astrologia vedisenä tietona ja perusterminologia
 • Henkiset periaatteet ja kartan osat
 • Neljä peruspilariaHuoneet ja niiden hallitsijat
 • Planeetat ja niiden mytologia
 • Nouseva merkki, merkit ja niiden hallitsijat
 • Naksatrat
 • Dasha-järjestelmä
 • Karminen akseli
 • Aspektit ja transiitit
 • Divisionaaliset kartat
 • Joogat
 • Tulkinnan perusasiat

Tässä kasvuryhmässä saat perustiedot Vediseen astrologiaan. Saat perusopinnoistasi todistuksen. Ryhmässä on tilaa omalle pohdinnalle ja yhteiselle keskustelulle. Ryhmään tuleminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista, vain avointa, uteliasta ja ennakkoluulotonta mieltä.

Kasvuryhmän TARKOITUKSENA on itsetuntemuksen kasvattaminen, oman todellisen minän entistä laajempi ymmärtäminen ja omien vahvuuksien hyödyntäminen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Vedisen astrologian kasvuryhmään,
Marjaana ღ

 

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: 

Hinta, maksu- ja peruutusehdot: 

 • 1 kerta (4 t) € 100 + alv 24 % (€ 24), yht. € 124 / krt
 • Kukin kerta maksetaan ennen tapaamista yrityksen tilille
 • Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja koskee koko 8 kerran prosessia, vaikket pääsisikään mukaan. Vakavan sairastumisen estäessä osallistumisen useamman kerran hyvitetään ko. ajanjaksolta 50 %.

Female Buddha